II Jornada adolescències i drogues

II Jornada adolescències i drogues

Aquí els arxius d’àudio de les ponències 

El pròxim 17 de maig al Citilab de Cornellà de Llobregat tindrà lloc la II Jornada Adolescència i drogues, el tema principal d’aquesta jornada serà el paper de la família en la tasca educativa al voltant dels consums de drogues.

Aquesta Jornada se situa dins les accions realitzades pel Servei de Prevenció de drogodependències de la Mancomunitat Fontsanta (Vibra).

La jornada pretén ser un espai de reflexió a voltant de la família tot analitzant com aquesta ha anat evolucionant en els darrers anys i com en aquesta transformació també ho ha fet la visió que es té del consum de drogues així com les formes per abordar-ho educativament.

Per a realitzar les inscripcions cal que ompliu el següent ENLLAÇ

PROGRAMA
9:00 h Recepció i benvinguda

9:30 h Inauguració de la Jornada

  • Sara Forgas Úbeda. Presidenta de l’àmbit d’Acció Social i ciutadania de l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat

9:45 h Del tabú a la normalització: famílies, comunicació i prevenció en el consum de drogues

David Pere Martínez Oró: Doctor en Psicologia Social. Màster en Investigació en Ciències Socials. Llicenciat en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Postgrau en investigació qualitativa per la Universitat d’Amsterdam. Especialitzat en les corrents crítiques de les Ciències Socials. Expert en metodologies d’investigació de fenomens socials complexes.

Actualment és coordinador de la «Unitat de Polítiques de Drogues» de l’Universitat Autònoma de Barcelona. Director de recerca «Episteme. Investigació i Intervenció social». Professor col·laborador a la Universitat Oberta de Catalunya. Antropòleg al Medical Anthropology Research Center de la Universitat Rovira i Virgili.  Membre del Institut català d’Antropologia i de la European Society for Social Drug Research.

Ha estat col·laborador de la subdirecció general de Drogodependències de la Generalitat de Catalunya (2010-2013). Assessor del «Sistema de alerta temprana en los consumos de drogas» de Medellín (Colòmbia) (2011- 2013). Coordinador de l’Observatori de Nous Consums de Drogues en l’Àmbit Juvenil (2006-2010), del SICCAM (sistema de observación continua en Castilla-La Mancha 2006-2011) i del SIEC (Sistema investigación etnográfica continúa la Comunidad Valenciana, 2009-2011).

Responsable de més d’una vintena de investigacions sobre els consums de drogues, la societat de consum, les cultures juvenils, la societat del risc, la vulnerabilitat i l’exclusió social, entre altres temes.

Ha impartit formacions en Universitats espanyoles i llatinoamericanes (Colòmbia, Xile i Uruguai). Ha realitzat conferencies per a diferents institucions, societats científiques, entitats sense ànim de lucre i en diferents congressos nacionals i internacionals. El seus temes de recerca principals són la normalització dels consums de drogues en el marc de la Societat de Consum.

Autor de diferents llibres i articles científics. A destacar «De Riesgos y placeres. Manual para entender las drogas» (2013) editat amb Joan Pallarés. «Sin pasarse de la raya. La normalización del consumo de drogas» (2015). «Clubes sociales de cannabis. Normalización, neoliberalismo, oportunidades políticas y prohibicionismo» (2015)  «Entre rayas. La mirada adolescente hacia la cocaína» (2009).  Editor academic de «Las sendas de la regulación del cannabis en España» y «Del tabú la normalización. Familia, comunicación y Prevención» (2016).

11:00h Esmorzar preparat i servit pel PFI d’Auxiliar de cuina i servei de restaurant i bar del Centre de Formació La Carena de Cornellà de Llobregat.

11:30h Drogues i família: vincles i abordatge

  • Otger Amatller Gutierrez: Psicòleg especialitzat en prevenció i atenció als consums problemàtics de drogues. Coordinador de l’Àrea de Prevenció de la Fundació Salut i Comunitat. Docent i membre de l’equip de direcció del Màster de Drogodependències de la Universitat de Barcelona. Membre de la Xarxa Perifèrics i gestor de la web: www.periferics.cat 

12:45 h Intervenció amb famílies des d’un espai d’assessorament

  • Núria Puentes Estefania: Psicòloga i terapeuta familiar sistèmica. Ha desenvolupat la seva trajectòria professional en el camp de la prevenció de les drogodependències, primerament en el programa Energy Control de l’Associació Benestar i Desenvolupament i després en el marc dels plans locals de drogues. Actualment treballa a la Mancomunitat Penedès-Garraf coordinant els Plans de Sant Sadurní d’Anoia, Vilafranca del Penedès i el Pla Comarcal que agrupa la resta de municipis de la comarca.

Presentació de les ponències a càrrec de Iolanda Moragues Casabón, Cap de servei de suport a programes socials. De l’Àrea d’atenció a les persones de la Diputació de Barcelona serà l’encarregada de moderar les ponències

13:45h Tancament de la Jornada

  • Manuel Ceballos Morillo, tinent d’alcalde i Regidor delegat d’Àrea Territori i sostenibilitat de Cornellà de Llobregat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: